10. születésnapját kiállítással ünnepli az Eötvös DSE 

 

Egyesületünk egyre több kulturális kiállítást szervez az utóbbi időben, emellett a röplabda utánpótlás-nevelésben egy évtizede folyamatosan szép eredményeket ér el. A jubileum tiszteletére kiállítást rendezett az egyesület vezetése, melyet először az egyesület bázisiskolájában, az Eötvös Utcai Általános Iskolában  tekinthettek meg az érdeklődők, majd a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával a Vajdaságban is bemutatásra kerül illetve került. Az egyesület céljait, rendezvényeit, eredményeit szemléltető kiállítás-sorozat a Vajdaságban azzal a céllal jött létre, hogy minél több egyén és társadalmi szervezet kapcsolódjon be az egyesület által hasznosnak tartott programokba. A vajdasági helyszíneken látható az a nemzetközi rajzkiállítás, amelyet a "Bemutatom lakóhelyemet" és a "Kedvenc sportágam a röplabda" című pályázatra érkezett rajzokból állított össze Béres Ilona pedagógus. Az egyesület eddigi működését átfogó kiállításon megtekinthetők az egyesület csapatai által nyert kupák, az egyéni elismerések, például a tagok által kapott különdíjak, a „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetések, és a Hajdú-Bihari Napló és a HAON közös versenyén elért "Az év utánpótlás csapata 2008" díj is.

Az alábbi linkekre kattintva a különböző helyszíneken készült néhány kép látható:

Debrecen, Eötvös Utcai Általános Iskola, 2008. december 1-20.

Palics, Miroslav Antić Általános Iskola, 2009. február 28. - március 14.

Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ, 2009. március 16-28.

Topolya, Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ, 2009. március 30. - április 17.

Bajsa, Faluház, 2009. április 4-17.

Bácskossuthfalva, Id. Kovács Gyula Általános Iskola, 2009. április 21. - május 8.

Debrecen, Eötvös Utcai Általános Iskola, 2009. május 23-24.

Rövid vázlat az  eddigi sporteredményekről:

Az Eötvös DSE 1998-as megalakulása óta több sportágban letette névjegyét. Fő profiljuk a röplabda. Ebben a sportágban a legkisebbektől a szeniorokig versenyeztetnek röplabdásokat, évek óta tizenkét csapatot működtetnek. Az idei bajnokságban a diákolimpiai versenyektől kezdve a legkülönbözőbb hazai és nemzetközi kupákon vesznek részt, emellett szerepelnek az Országos Serdülő Bajnokságban, a felnőtt és junior NB II-ben és a megyei bajnokságban is.  

Csapataik eddig tizenháromszor játszottak országos diákolimpiai döntőt, emellett kétszer az Országos Gyermek Bajnokság döntőjének tagjai voltak.  

Több hazai- és nemzetközi kupán értek el jó eredményt. Szerepeltek Finnországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban különböző tornákon.

NB II-es junior női csapatuk megszakítás nélkül ötször nyert bajnokságot a keleti csoportban.

A Magyar Kupában NB II-es felnőtt csapatuk az NB I-es Szegedi Női Röplabda Club kiverésével az ország legjobb 16 csapata közé jutott 2006-ban, és az öt válogatottal kiálló Architekton Gödöllőnek is méltó ellenfele volt. 2007-ben a legjobb 8 közé jutásért a 2006-os bajnok BSE ütötte el őket.

Női felnőtt csapatuk öt idényt töltött az NB II-es bajnokságban. Folyamatos fejlődés után 2005/2006-ban sikerült a keleti csoport küzdelmeit megnyerni, így a 2006/2007-ben a legmagasabb osztályban szerepeltek.  

Kiemelkedő rendezvényük az Eötvös Kupa nemzetközi röplabda torna, melyen eddig 25 ország több tucat csapata szerepelt a kis iskolai csapatoktól a komoly egyesületieken át az országos válogatottakig.

NB II-es férfi felnőtt csapatuk a várakozást felülmúlva szerepel az idei bajnokságban.

Versenyzőik és vezetőik közül többen kaptak különböző kitüntetéseket az utóbbi egy évben is: Szombathy András Hajós Alfréd-díjat vehetett át, Tóth Nikolett Lili „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott, míg serdülő leány csapatuk megnyerte a Hajdú-Bihari Napló és a HAON közös versenyét és "Az év utánpótlás csapata 2008" címet nyert. 

Az alábbi honlapokon látható több információ:

Eötvös DSE: http://free.x3.hu/eotvosvolley

Eötvös Kupa: http://eotvoscup.tar.hu

Eötvös Utcai Általános Iskola: www.eotvosiskoladebrecen.ini.hu