Autista fiatalok részére szervezett játékos váltóversenyt egyesületünk

2014. április másodikán (szerdán) a Gyulai István Atlétikai Stadionban immáron negyedszer rendeztük meg a Forrest–futást. A rendezvényt Dr. Lampé Zsolt, a Kenézy-kórház főigazgatójának beszéde nyitotta meg. Ezután a Kuckó Művésztanya szórakoztatta a résztvevőket, majd egyesületünk szervezésében játékos sportvetélkedőre került sor. Ezután következett a program névadó eseménye, a Forrest-futás, majd katonazenekar szórakoztatta az autista fiatalokat, nevelőiket, szüleiket és a megjelent vendégeket.

Szombathy András, a váltóverseny levezetője szerint a versenyen minden csapat nyert, de az ígéretünket betartva mégis álljon itt a végeredmény:

1. Debreceni Javítóintézet 24 pont

2. Dr. Molnár Imre Általános Iskola, Hajdúböszörmény kihelyezett  tagozata, Kenézy Gyula Kórház 14 pont

3. Kinizsi Pál Általános Iskola, autista csoportok 10 pont

4. Fény Felé Alapítvány 7 pont

5. Debreceni Bárczy Gusztáv EGYMI. 5 pont

 

Képek:

 

 

Videó:

http://www.dehir.hu/embed/?id=370566

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2013. április 5-én, pénteken 9.00 órától Debrecenben az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban harmadik alkalommal rendeztük meg a „Forrest–futás” elnevezésű programot. A rendezvényt Dr. Lampé Zsolt, a Kenézy-kórház főigazgatójának beszéde nyitotta meg. Ezután a Kuckó Művésztanya szórakoztatta a résztvevőket, majd az Eötvös DSE szervezésében játékos sportvetélkedőre került sor. Fegyvertechnikai és rendőrségi kutyás bemutató után következett a program névadó eseménye, a Forrest-futás, ahol neves sportolók, művészek, közéleti személyiségek futottak együtt az autista fiatalokkal. Bázisiskolánk, a Bolyai János Általános Iskola 6.d osztálya is részt vett az eseményen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

A „Forrest-futás 2012” rendezvény keretében egyesületünk egy játékos váltóversenyt szervezett.

2012. április 13-án (pénteken) mintegy 60 autista fiatal sportolt a Gyulai István Atlétikai Stadionban. A Debrecenben és megyénkben élő autista gondozottak számára egyesületünk szervezett egy játékos sorversenyt, majd egy kört futottak a „Forrest-futás” elnevezésű, immár hagyományossá vált jótékonysági napon, a stadion pályáján.

Az autista fiatalokkal futott több debreceni katona, egykori és jelenlegi élsportoló, vállalkozó is. 

A játékos nap elsődleges célja az volt, hogy a szervezők egy élményekben gazdag napot ajándékozzanak a gyerekek és felnőttek számára illetve, hogy minél inkább felhívják a figyelmet az autizmusra, esetleg azokét is, akik tenni tudnak ezekért a fiatalokért.

Szombathy András, az Eötvös DSE titkára szerint a játékos váltóversenyen minden csapat nyert, most mégis ismertetjük a vetélkedő számszerű eredményeit:

1. Kinizsi Pál Általános Iskola, autista csoportok 19 pont

2. Fény Felé Alapítvány "A" csapat 15 pont

3. Molnár Imre Általános Iskola, Hajdúböszörmény kihelyezett  tagozata, Kenézy Gyula Kórház 13 pont

4. Fény Felé Alapítvány "B" csapat 10 pont

5. Angyalliget Lakóotthon, Balmazújváros 4 pont

A rendezvényről készült képek a Debreceni Sportcentrum honlapján tekinthetők meg: http://dbsportcentrum.hu/sportcentrum/hirek/hirek_2012/12-04-13.aspx

Egy videó a Debrecen TV-től: http://www.dehir.hu/videogaleria/masodszor-rendeztek-forrest-futast-debrecenben/